Nálam mindig van virág az asztalon. Olyan alapvetővé vált már, minthogy feltöltöm a hűtőt, mert enni kell. Általában vázákba rendezem a piaci zsákmányt, de most láttam valamit ami nagyon megtetszett. Gondoltam nektek is megmutatom. Aki virágládára vágyik, de nincs kertje, balkonja, párkánya, korlátja, az se csüggedjen, létezik beltéri megoldás is. Íme:
A képen hortenzia (Hydrangea macrophylla), tulipán (Tulipa hybrida), boglárka (Ranunculus asiaticus) szellőrózsa (Anemone coronaria) fürtös gyöngyike (Muscari neglectum) szagos bükköny (Lathyrus odoratus), vénuszhaj páfrány (Adiantum capillus-veneris), muskátli levelek (Pelargonium hortorum) vannak a csokorban, de bármilyen tavaszi virágból csodásan fog mutatni a kompozíciód.
És akkor lássuk lépésenként:
Tölts vizet egy befőttesüvegbe vagy vázába és vágd vissza a növények szárát. Alapszabály, hogy minél "tisztább" a metszett felület, annál tartósabb lesz a növény. Ezért vágnak a virágkötők ferde, hosszú metszlapot a növény szárán. Így nagyobb felületen tud vízhez jutni a virág. Fontos még, hogy azokon a részeken, melyek vízbe érnek ne maradjon levél, különben a víz gyorsan poshadásnak, a virágszár pedig rohadásnak indul.
Az apróbb virágokat fiolába érdemes rakni, mivel száraik nem érnek bele a vázába. Így ugyanúgy vízhez jut és tartós marad. Fiolát kaphatsz virágárusoknál és virágpiacon. Fontos, hogy a vízcsere a fiolára is vonatkozik!
Rendezd el szépen a csokrokat. Alulra kerüljenek a nagyobb levelek és a nagyobb fejű virágok, felfeléhaladva pedig az egyre filigránabbak.
Végül helyezd a ládába a vázákat és élvezd a csodás tavaszi hangulatot! Ne felejtsd el időnként kicserélni a vizet a vázában!
Nálad van virág az asztalon?
Képek forrása: Designsponge