A Libri oldalán idén is hat kategóriában szavazhattak az olvasók, hogy az adott kategória TOP10 könyve közül melyik legyen a nyertes. A magyar szakácskönyvek között Hegyi Barbara Abraka Babra című könyve nyert, mely a múlt nyáron készült, én voltam a stylistja és a Park Kiadó gondozásában jelent meg. Nagyon örülök ennek a sikernek, különösen azért mert ezúttal az olvasók szavaztak. Miközben készült a könyv sokat gondoltunk rájuk, mi az, amit szeretni fognak. Igazi álommunka volt. Köszönet Barusnak mindenért, a kiadónak a bizalomért, Rékának (Kövesdi Réka fotós) a kitartásért és a csodás képekért, Barbara családjának, Erzsinek, a kiadó munkatársainak és mindenkinek, aki benne volt. A mi aranykönyvünk.
Tavasz tulipánnal (Tulipa sp).
A könyv négy fejezetre tagolódik, évszakok szerint. Ízelítőnek megmutatom a fejezetek nyitó oldalait. Bár ez egy szakácskönyv van benne virág (hisz én csináltam) és a recepteken kívül sok vicces történet, amiket Barbara mesél el. Ezért Monológok a konyhámból a kötet alcíme.
Nyár szerelemvirággal (Agapanthus africanus).
Ősz bogyókkal.
Sokan nem hiszik, hogy az ételeket valóban Barbara készítette. Pedig ő volt. Fotózási naponként 10-12 étel készült a konyhájában és mindig ő állt a tűzhely mellett. Szóval nem csak a színpadon, de a konyhában is megállja a helyét. Iszonyú finomakat főz.
Szeretem a téli nyitóképet is.
Rózsák (Rosa sp) a kötet elejéről, a köszönetnyilvánítás mellől.
Ma este volt a díjátadó, de nem tudtam elmenni, mert épp egy könyvön dolgozom...
Fotó: Kövesdi Réka