Apró örömök... a virág apró örömszerzésre a lehető legalkalmasabb. Amikor megérkezel és egy csokor virág vár az asztalon, az felülmúlhatatlan. Önmagáért beszél. Amikor február közepén meleg van, süt a nap és ez a csokor tulipánokból van, az több mint jó!
Azt szeretem a tulipánban (Tulipa sp.), többek közt, hogy szinte minden jól áll neki. Nem kell sprilálba rakni, lehet kesze-kusza, egyszínben pompázó vagy vegyes. Mindenhogy szép.
A tavaszt hirdeti, még akkor is, ha a februári példányok még melegháziak. Imádom!
Tartósabb lesz a tulipán csokrod a vázában, ha átesett az úgynevezett "elvéreztetésen". Nagyon rosszul hangzik, de ez valójában azt jelenti, hogy első vízberakás előtt langyos/meleg vízbe rakják a szárát, hogy a nedveit kieressze.
A tulipán szára még a vázában is nőhet több centit is. Minden nap vágd vissza és cseréld a vizét. Megfelelő kezelés mellett akár tíz napig is szép lehet a vázában.
Hagymás/cserepes verzióját óvatosan öntözd (csak annyi vizet adj neki, amennyit felvesz és utána száradjon ki a föld, mielőtt újra vizet adsz neki), nehogy a hagyma kirohadjon.
Ismertek bárkit, aki nem szereti a tulipánt?
Fotó: Virágom, virágom